Vi levererar säkert och hållbart

Varje morgon delar våra 1 100 tidningsbud ut 100 000-tals morgontidningar, magasin och paket i hela Storstockholm. I tid, säkert och med så litet klimatavtryck som möjligt.

Eftersom vi passerar två miljoner stockholmare varje dag skapar fler paketleveranser inga nya onödiga transporter. Vi kan plocka upp returer och hämta varor som sålts inom återbruksmarknaden. Smart, enkelt och cirkulärt.

Emissionsfria hemleveranser med tidningsbudet

2023 blir tidningsbudens samtliga leveranser emissionsfria och sker med elfordon, cykel och till fots. Men vi stannar inte vid det utan jobbar ständigt med att utveckla ytterligare klimatsmarta lösningar med kunder och partners.

 

Första jobbet i Sverige

I vårt hållbarhetsarbete tar vi också ett stort ansvar som arbetsgivare. För många av våra tidningsbud är arbetet på Premo det första jobbet i Sverige. Det ger ett socialt värde både för medarbetaren, oss och samhället.

Vårt arbete för ett mer hållbart samhälle slutar inte där. Därför utgår vi från de globala hållbarhetsmålen i vår dagliga verksamhet. Det vinner både du och Premo på.

 

Miljönen – samarbete för ett friskare Östersjön

En miljon kronor. Så mycket har Apotea och Premo redan samlat in till en musselodling som minskar övergödningen i Östersjön.

Nu fortsätter vi med en miljon kronor till. Med din hjälp. För varje paket Premo levererar åt Apotea går en krona till musselodlingen.

Odlingen, som drivs av Ecopelag i Stockholms skärgård, gör Östersjön friskare. Musslorna suger åt sig näringen från övergödningen när de äter alger. I stället för att bidra till algblomning, syrebrist och bottendöd får näringen musslorna att växa. Musslorna används sedan till både foder och gödsel och skapar ett cirkulärt flöde.

 Läs mer om odlingen och vårt samarbete hos Apotea.